Symbolien selitykset

Symbolien selitykset

Propyleeniglykoli/glyseroli
Propyleeniglykoli ja glyseroli nostavat lehmän verensokeripitoisuutta ja pienentävät ketoosin riskiä. 

Kelaattihivenaineet
Kelaatti- eli orgaanisessa muodossa olevat hivenaineet imeytyvät eläimen käyttöön paremmin kuin perinteiset epäorgaaniset hivenaineet. Esimerkiksi sinkkikelaatti pienentää maidon solulukua ja parantaa sorkkaterveyttä. 

Rikki
Rikki on kivennäisaine, jota pötsin pieneliöt tarvitsevat rikkipitoisten aminohappojen muodostamiseen. Perusrehujen rikkipitoisuus on nykyään huomattavasti alempi kuin aiemmin. Ruokintakokeissa rikkilisä on parantanut syöntiä, rehun sulavuutta ja maitotuotosta. 

Sooda
Soodaa käytetään lypsylehmien ruokinnassa apukeinona pötsin happamuuden vähentämiseen. Tärkeimmät pötsin liiallista happamuutta estävät tekijät ovat kohtuullinen tärkkelyksen ja sokerin määrä sekä riittävä (pitkän) kuidun määrä ruokinnassa. 

Suojattu rasva
Suojattua rasvaa käytetään tehokkaana energianlähteenä märehtijän rehuissa. Se ei häiritse pötsin pieneliöiden toimintaa eikä siten huononna karkearehun kuidun sulavuutta samalla tavalla kuin öljymäinen rasva. 

Orgaaninen seleeni
Orgaaninen seleeni imeytyy huomattavasti paremmin kuin perinteinen epäorgaaninen seleeni ja auttaa estämään seleeninpuutosoireita. Riittävä seleeninsaanti parantaa vastustuskykyä, kiimojen voimakkuutta, pienentää solulukua ja utaretulehdusriskiä ja lisää vasikoiden elinvoimaa. 

Viljaton
Tuote ei sisällä viljaa.

Luomu
Voidaan käyttää luonnonmukaisessa tuotannossa. 

Bio-Mos
Bio-Mos® on hiivavalmiste, jota käytetään tuotannon tehostamiseen. Bio-Mos® vaikuttaa tuotantoon parantamalla suolistoterveyttä. 

Elävä hiiva
Elävä hiiva tehostaa pötsin toimintaa, parantaa karkearehun kuidun sulavuutta ja nostaa maitotuotosta. Hiiva vähentää pötsin sisällön maitohapon määrää ja pitää siten pötsin pH:n tasaisempana.  

B-vitamiinit
Pötsisuojatut B-vitamiinit.