Yea-Sacc®

Yea-Sacc®

ENEMMÄN MAITOA - VÄHEMMÄN HÄVIKKIÄ

Pötsitehokkuuden edistäminen

Pötsin optimaalinen toiminta mahdollistaa maksimaalisen kuiva-aineensyönnin ja rehun muuntosuhteen. Oikeiden pötsiolosuhteiden ylläpitäminen varmistaa pötsin potentiaalin vapauttaa ravintoaineita rehusta. Rehukustannusten muodostaessa keskimäärin 60 prosenttia tuotantokustannuksista, kaikkien tuottajien ensisijaisen tavoitteen tulisi olla varmistaa rehun maksimaalinen muuntaminen maidoksi.

Ravintoaineiden parempi saatavuus lisää maidontuotantoa ja vähentää rehun tuhlaantumista, sekä vähentää ympäristövaikutuksia.

YEA-SACC® on markkinoiden laajimmin tutkittu hiivakanta, jolla on tuotosvastetta yli 38 vuodelta: 

  • Tuotantotulokset: lypsylehmällä +1.6 litraa/maitoa, lihanaudalla päiväkasvu + 12 %

(EFSA / European Food Safety Authority)

  • Lyhentää lepokautta jopa 5-7 päivää
  • Parantaa rehun muuntosuhdetta jopa 6%
  • Vähentää karjan metaanipäästöjä ja typen eritystä (Carbon Trust*)

*Carbon Trust on maailmanlaajuinen organisaatio, joka tarjoaa riippumatonta neuvontaa yrityksille, hallituksille ja laitoksille hiilidioksiidipäästöjen vähentämisestä.

 

Vakaa pötsi tuhlaa vähemmän!

Kaikilla lypsylehmillä esiintyy pötsin pHn laskua päivän aikana. Hoitamalla niitä pHn vaihteluita, joita luontaisesti esiintyy ruokinnan yhteydessä, tuottajat voivat lisätä maitotuotosta vaarantamatta eläimen terveyttä ja hyvinvointia.

Yea-Sacc edistää pötsikäymisen vakautta, auttaen lehmiä välttämään suuria pötsin pHn muutoksia, jotka voivat häiritä kuidunsulatusta ja syöntiä.

Me Feedexillä käytämme elävää Yea-Sacc®-hiivaa sekä osassa vakiotuotteita että asiakkaan toiveiden mukaan tilakohtaisissa rehu- ja kivennäisresepteissä.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Lue lisää

Hivenaineet, kuten sinkki, kupari, mangaani ja seleeni ovat välttämättömiä nautakarjan optimaaliselle terveydelle, kasvulle, lisääntymiselle ja vastustuskyvylle. Hivenaineet eli mikromineraalit sisältyvät aineenvaihduntaa sääteleviin entsyymeihin ja hormonien tuotantoon. Tämän lisäksi ne ovat...

Presiis Poro on kehitetty yhteistyössä Ranualaisen Perttu Mikon kanssa. Presiis Poron kehityksessä on ollut päämääränä edullinen ja toimiva rehu talven ruokintaan.

”Rehun kehitys on alkanut jo useampi vuosi sitten, alusta asti rehu on ollut hyvälaatuinen ja toimiva, joten siihen on...

Mitä on Optigen®?

Optigen on Alltechin ei-valkuaistypen (NPN) lähde märehtijöille. Optigen on tekniikka, joka vapauttaa tasaisesti ammoniakkia pötsissä. Tällä tavoin pötsimikrobien typensaanti on tehokkaampaa kuin ruokittaessa kasviperäisillä valkuaislähteillä.

Miten Optigen®...

Teksti Feedexin historiikista, joka kirjoitettiin yrityksen 25-vuotisjuhliin vuonna 2017

Kauan sitten seisoi hylätty tehdas Pohjanmaan lakeuksilla. Se kaikui tyhjänä, kunnes kaksi miestä jakoi vision: Tänne perustamme rehutehtaamme.

Ensimmäiset...

Peltolaituri Oy etsii avoimin mielin uusia ratkaisuja paremman tuotannon saavuttamiseksi. Umpilehmien ruokintaan panostaminen on yksi tärkeimmistä askelista.

Härmän laakeilta pelloilta löytyy Peltolaituri Oy:n kolmen robotin navetta. Ari Peltokankaan osakeyhtiö...

Homeita kasvaa monissa viljelykasveissa, rehuaineissa ja karkearehuissa sekä kasvukauden aikana että rehujen varastoinnin aikana.  Tietyillä homelajeilla on kyky tuottaa tietyissä olosuhteissa yhdisteitä, joita kutsutaan mykotoksiineiksi / hometoksiineiksi, joilla voi olla erilaisia vaikutuksia...

vaikuttaa lehmän tärkeiden viikkojen onnistumiseen

Siirtymäkauden aikana  lehmän hormonitoiminta ja aineenvaihdunta läpikäy suuria muutoksia.  Lehmän energia-aineenvaihdunta joutuu lisämään kierroksia toden teolla  elimistön sopeutuessa tiineydestä ...

JSS Enholms Lantbruk och Feedex ovat tehneet yhteistyötä jo vuosien ajan ja rehuvalmistajan puolelta se on positiivinen haaste.

JSS Enholms Lantbruk on neljännen polven perheyritys Pedersören kunnassa. Perheeseen kuuluu Alf ja Gun Enholm sekä heidän poikansa...

Tiesitkö, että...?

…me Feedexillä käytämme rehuteknologiaa, jolla on tieteellisesti tutkittuja vaikutuksia