Paranna pötsin toimintaa Optigenilla

Paranna pötsin toimintaa Optigenilla

Mitä on Optigen®?

Optigen on Alltechin ei-valkuaistypen (NPN) lähde märehtijöille. Optigen on tekniikka, joka vapauttaa tasaisesti ammoniakkia pötsissä. Tällä tavoin pötsimikrobien typensaanti on tehokkaampaa kuin ruokittaessa kasviperäisillä valkuaislähteillä.

Miten Optigen® toimii?

Pötsin mikrobit ovat tärkeitä rehun sulatukselle. Ne hajottavat vaikeasti sulavia kuituja ja tuottavat haihtuvia rasvahappoja (VFA) ja tarjoavat lehmälle energiaa ja valkuaista. Mikrobit tarvitsevat typpeä ammoniakin muodossa kasvaakseen ja toimiakseen. Tasainen ammoniakin saanti Optigenin avulla pitää pötsin mikrobikäymisen vakaana.

Miksi Optigenia® tarvitaan?

Lehmillä on rajallinen syöntikyky. Optigen voi korvata osan rypsirouheesta, tehden näin enemmän tilaa tilalla tuotetulle karkearehulle ja viljalle siinä kuiva-ainemäärässä, jonka lehmä pystyy syömään. Korvaussuhde on 100 g Optigenia = noin 1,15 kg rypsirouhetta tai 1 kg rypsirouhetta = noin 87 g Optigenia.

Optigenin avulla ruokinta voidaan suunnitella siten, että saadaan enemmän pötsimikrobien kasvua, parempi kuidunhajotus ja tehokkaampi typen käyttö pötsissä. Pötsimikrobien valkuaissynteesi on prosessi, jolla yksinkertaisista typpiyhdisteista muodostuu mikrobi-valkuaista. Tämä mikrobivalkuainen on märehtijöiden tärkein valkuaislähde maidon-tuotannossa. Optigenin tasainen typen vapautuminen edistää mikrobivalkuaisen muodostusta.

Optigenin® avulla:

  •  Enemmän mikrobivalkuaista
  •  Lisää kuidunhajotusta
  •  Enemmän energiaa maidontuotantoon tai kasvuun
  •  Enemmän maitoa / lihaa samalla rehulla

Optigen® edistää kestävää ja kustannustehokasta maidontuotantoa

Optigen on työkalu karjan ruokinnan optimointiin. Optigenin avulla saat pötsiystävällisen ja kustannustehokkaan ruokinnan, joka tehostaa rehun muuntosuhdetta ja vähentää typen hävikkiä.
Tulokset ovat selvästi nähtävissä.

Optigenin® arviointi sonnan pesulla

'Pesemällä' ja seulomalla sontaa näemme kuinka paljon eri karkeusasteen sulamatonta rehua kulkeutuu ulos lehmästä.

 

Optigenilla®:

  • Tehokkaampi rehun hyödyntäminen
  • Korkeampi maitotuotos
  • Korkeampi rasva- ja valkuaistuotos

Optigen® on siis yksi kustannustehokas vaihtoehto raaka-aineiden hintojen noustessa. Kiinnostaako aihe? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

Lue lisää

Hivenaineet, kuten sinkki, kupari, mangaani ja seleeni ovat välttämättömiä nautakarjan optimaaliselle terveydelle, kasvulle, lisääntymiselle ja vastustuskyvylle. Hivenaineet eli mikromineraalit sisältyvät aineenvaihduntaa sääteleviin entsyymeihin ja hormonien tuotantoon. Tämän lisäksi ne ovat...

Presiis Poro on kehitetty yhteistyössä Ranualaisen Perttu Mikon kanssa. Presiis Poron kehityksessä on ollut päämääränä edullinen ja toimiva rehu talven ruokintaan.

”Rehun kehitys on alkanut jo useampi vuosi sitten, alusta asti rehu on ollut hyvälaatuinen ja toimiva, joten siihen on...

Teksti Feedexin historiikista, joka kirjoitettiin yrityksen 25-vuotisjuhliin vuonna 2017

Kauan sitten seisoi hylätty tehdas Pohjanmaan lakeuksilla. Se kaikui tyhjänä, kunnes kaksi miestä jakoi vision: Tänne perustamme rehutehtaamme.

Ensimmäiset...

Peltolaituri Oy etsii avoimin mielin uusia ratkaisuja paremman tuotannon saavuttamiseksi. Umpilehmien ruokintaan panostaminen on yksi tärkeimmistä askelista.

Härmän laakeilta pelloilta löytyy Peltolaituri Oy:n kolmen robotin navetta. Ari Peltokankaan osakeyhtiö...

Homeita kasvaa monissa viljelykasveissa, rehuaineissa ja karkearehuissa sekä kasvukauden aikana että rehujen varastoinnin aikana.  Tietyillä homelajeilla on kyky tuottaa tietyissä olosuhteissa yhdisteitä, joita kutsutaan mykotoksiineiksi / hometoksiineiksi, joilla voi olla erilaisia vaikutuksia...

vaikuttaa lehmän tärkeiden viikkojen onnistumiseen

Siirtymäkauden aikana  lehmän hormonitoiminta ja aineenvaihdunta läpikäy suuria muutoksia.  Lehmän energia-aineenvaihdunta joutuu lisämään kierroksia toden teolla  elimistön sopeutuessa tiineydestä ...

JSS Enholms Lantbruk och Feedex ovat tehneet yhteistyötä jo vuosien ajan ja rehuvalmistajan puolelta se on positiivinen haaste.

JSS Enholms Lantbruk on neljännen polven perheyritys Pedersören kunnassa. Perheeseen kuuluu Alf ja Gun Enholm sekä heidän poikansa...

ENEMMÄN MAITOA - VÄHEMMÄN HÄVIKKIÄ

Pötsitehokkuuden edistäminen

Pötsin optimaalinen toiminta mahdollistaa maksimaalisen kuiva-aineensyönnin ja rehun muuntosuhteen. Oikeiden pötsiolosuhteiden ylläpitäminen varmistaa pötsin potentiaalin vapauttaa ravintoaineita...

Tiesitkö, että...?

…me Feedexillä käytämme rehuteknologiaa, jolla on tieteellisesti tutkittuja vaikutuksia