JSS Enholms Lantbruk – korkea tuotanto positiivinen haastaja

JSS Enholms Lantbruk – korkea tuotanto positiivinen haastaja

JSS Enholms Lantbruk och Feedex ovat tehneet yhteistyötä jo vuosien ajan ja rehuvalmistajan puolelta se on positiivinen haaste.

JSS Enholms Lantbruk on neljännen polven perheyritys Pedersören kunnassa. Perheeseen kuuluu Alf ja Gun Enholm sekä heidän poikansa Viktor ja Rasmus perheineen. Vuonna 2014 valmistui uusi navetta 150 lehmälle ja kolmelle robotille. Tilan lypsylehmien rotuina on edustettuna sekä ayrshire että holstein.

Jatkuva kehittäminen on yhteinen nimittäjä sekä Enholmeille että Feedexille.

”Yhteistyö Enholmien kanssa on hyvin mielenkiintoista” sanoo rehuedustaja Johnny Heikkilä Feedexiltä. ”Mietimme jatkuvasti uusia ratkaisuja ja kuinka voimme vielä entisestään tehdä tuotannosta ja rehunkäytöstä tehokkaampaa” kertoo Johnny.

Feedexiltä löytyy kansainvälisiä yhteistyökumppaneita, jotka tarjoavat tietoa uusimmista tutkimustuloksista sekä kokemuksista muilta markkinoilta. Sitä tietoa on toteutettu käytännössä Enholmien tilalla ja tulokset puhuvat puolestaan.

JSS Enholms Lantbruk on tänä päivänä yksi Suomen parhaimmista maitotiloista. Vuoden 2019 tulos tilan 148,6 lehmäluvulla on 13 293 kg maitoa, 476 kg valkuaista ja 541 kg rasvaa.

”Kun tuotanto on näinkin korkea, niin pelaamme hyvin pienillä muutoksilla” kertoo Alf Enholm. ”Seuraava tavoitteeni on 14 000 kg maitoa per lehmä” jatkaa Alf pilke silmäkulmassa.

Tänä päivänä tila käyttää omaa Presiis-tilaseosta, kivennäisiä sekä vasikan että hiehojen rehuja Feedexiltä.

Kuvassa vasemmalta: Pernilla Nyman, Alf Enholm, Rasmus Enholm, Viktor Enholm, Josefin Enholm
Istumassa: Gun Enholm & Johnny Heikkilä

 

Lue lisää

Hivenaineet, kuten sinkki, kupari, mangaani ja seleeni ovat välttämättömiä nautakarjan optimaaliselle terveydelle, kasvulle, lisääntymiselle ja vastustuskyvylle. Hivenaineet eli mikromineraalit sisältyvät aineenvaihduntaa sääteleviin entsyymeihin ja hormonien tuotantoon. Tämän lisäksi ne ovat...

Presiis Poro on kehitetty yhteistyössä Ranualaisen Perttu Mikon kanssa. Presiis Poron kehityksessä on ollut päämääränä edullinen ja toimiva rehu talven ruokintaan.

”Rehun kehitys on alkanut jo useampi vuosi sitten, alusta asti rehu on ollut hyvälaatuinen ja toimiva, joten siihen on...

Mitä on Optigen®?

Optigen on Alltechin ei-valkuaistypen (NPN) lähde märehtijöille. Optigen on tekniikka, joka vapauttaa tasaisesti ammoniakkia pötsissä. Tällä tavoin pötsimikrobien typensaanti on tehokkaampaa kuin ruokittaessa kasviperäisillä valkuaislähteillä.

Miten Optigen®...

Teksti Feedexin historiikista, joka kirjoitettiin yrityksen 25-vuotisjuhliin vuonna 2017

Kauan sitten seisoi hylätty tehdas Pohjanmaan lakeuksilla. Se kaikui tyhjänä, kunnes kaksi miestä jakoi vision: Tänne perustamme rehutehtaamme.

Ensimmäiset...

Peltolaituri Oy etsii avoimin mielin uusia ratkaisuja paremman tuotannon saavuttamiseksi. Umpilehmien ruokintaan panostaminen on yksi tärkeimmistä askelista.

Härmän laakeilta pelloilta löytyy Peltolaituri Oy:n kolmen robotin navetta. Ari Peltokankaan osakeyhtiö...

Homeita kasvaa monissa viljelykasveissa, rehuaineissa ja karkearehuissa sekä kasvukauden aikana että rehujen varastoinnin aikana.  Tietyillä homelajeilla on kyky tuottaa tietyissä olosuhteissa yhdisteitä, joita kutsutaan mykotoksiineiksi / hometoksiineiksi, joilla voi olla erilaisia vaikutuksia...

vaikuttaa lehmän tärkeiden viikkojen onnistumiseen

Siirtymäkauden aikana  lehmän hormonitoiminta ja aineenvaihdunta läpikäy suuria muutoksia.  Lehmän energia-aineenvaihdunta joutuu lisämään kierroksia toden teolla  elimistön sopeutuessa tiineydestä ...

ENEMMÄN MAITOA - VÄHEMMÄN HÄVIKKIÄ

Pötsitehokkuuden edistäminen

Pötsin optimaalinen toiminta mahdollistaa maksimaalisen kuiva-aineensyönnin ja rehun muuntosuhteen. Oikeiden pötsiolosuhteiden ylläpitäminen varmistaa pötsin potentiaalin vapauttaa ravintoaineita...

Tiesitkö, että...?

…me Feedexillä käytämme rehuteknologiaa, jolla on tieteellisesti tutkittuja vaikutuksia